Suuntana Kenting National Park

Suuntana Kenting National Park

Olimme Taiwanissa kolme viikkoa lokakuussa 2019. Tämä on toinen osa Taiwanin kirjoitussarjasta. Seikkailemme tässä artikkelissa kuvankauniissa Kenting National Parkissa, josta jaan tärkeimmät tärpit reissaajalle. Ensimmäinen Taiwanin artikkeli on luettavissa tästä.

Saapuminen

Lähdimme Kaohsiungista bussilla kohti Kenting cityä. Hyppäsimme bussista pois Hengchunissa, joka on noin 15 minuutin ajomatkan päässä Kenting citystä. Matka-aika oli noin pari tuntia ja kyyti sulavaa. Sekä Hengchun, että Kenting city, ovat osa Kenting National Parkin aluetta. Valitsimme Hengchunin tukikohdaksemme, koska Hengchunin majoitukset olivat halvempia kuin Kenting cityssä. Hengchunin bussiasema sijaitsee kylän keskustassa, josta voi jatkaa hotellille kävellen tai taksilla.

Yleisesti

Hengchun on pieni 30.000 ihmisen kylä, jossa ei ole turistille juuri mitään nähtävää. Paria pienempää kävelykatua on päivitetty turistiystävällisemmäksi mielestäni siinä onnistumatta. Odotusarvomme olivat varsin lähellä todellisuutta, joten emme kokeneet pettymystä. Oli itseasiassa ihan kivaa olla paikallisessa kylässä ja katsella päivittäistä elämää. Näimme Hengchunissa kaksi länsimaalaista turistia muutaman päivän aikana, joten nousimme selkeästi esiin katukuvassa. Hengchun oli meille loppujen lopuksi tukikohta, josta sukkuloimme ympäri Kenting National Parkin aluetta.

Kenting National Park on erilainen kansallispuisto kuin sana antaa ymmärtää. Kyseessä ei ole puistomainen alue, jossa patikoidaan ja poistutaan alueelta. Kenting National Parkin alue käsittää koko Taiwanin eteläkärjen, johon sisältyy rantoja, metsää, mäkiä, kallioita, kyliä ja lukuisia näihin liittyviä turistinähtävyyksiä. Kenting National Parkin alue vaatii moottorisoitua liikkumista riippumatta siitä missä alueen kylässä majoittuu. Timanttisessa kunnossa oleva kaveri voi koittaa myös polkea pyörällä ympäriinsä.

Olen lisännyt alla olevaan karttaan kaikki Taiwanin matkakohteemme. Lisäsin karttaan myös Kenting National Parkin alueella olevia ravintoloita- ja nähtävyyksiä, joissa kävimme.

Majoitus

Olimme varanneet hotellin Agodan kautta etukäteen. Kyseessä oli perus siisti huone, jossa oli ikkuna ja vessa. Vaatimuksemme huoneelta kuulostavat kirjoitettuna melko alhaisilta… Koimme kuitenkin saapuessamme pienen yllätyksen. Huoneemme oli ilmeisesti tuplabookattu, jonka vuoksi meidät siirrettiin suoraan toiseen hotelliin. Hotellin yhteyshenkilö pahoitteli tilannetta ja vei meidät autolla uudelle hotellille. Näissä tilanteissa on hyvä mennä virran mukana ja olla stressaamatta asioista liikaa.

Uuden hotellimme nimi oli Kenting Holiday Hotel ja se oli parempi, kuin mitä olimme itse bookanneet. Meillä ei siis ollut aihetta valittaa asiasta. 12. kerroksen parvekenäkymä oli tervetullut bonus. Hotellistamme löytyi myös uima-allas, mutta mystinen uimalakkipakko piti meidät poissa altaasta. En muista nähneeni reissuillamme uimalakkipakkoa aiemmin, mutta ehkä se on yleistä muuallakin? Maksoimme hotellistamme 23 euroa per yö, joka oli alkuperäisen hotellimme hinta. Normaalit Kenting Holiday Hotellin hinnat pyörivät jossain 40 euron tietämillä. Tällä hinnalla diilimme oli siis erittäin hyvä!

Kenting National Park: Liikkuminen

Hengchunista kulkee paikallisbussi ympäri Kenting National Parkia. Hengchunin bussiasema on kylän keskustassa. Kyseessä on sama asema, jolle Kaohsiungin bussit tulevat. Bussikuskit preferoivat EasyCardia maksuvälineenä, mutta käteinen hyväksytään hampaita kiristellen ja kiinaksi kiroillen. Vaihtorahoja ei saa takaisin, joten matkalle kannattaa varata oikea summa valmiiksi. Käytimme bussia lähinnä Baishan biitsille liikkumiseen ja skootteria muita nähtävyyksiä varten. Bussit olivat nähneet enemmän elämää kuin pitkän matkan bussit, mutta olivat ihan hyvässä kunnossa. Suomessa ne olisi poistettu liikenteestä vain muutama vuosi aikaisemmin.

Vuokrasimme skootterin 500 TWD hintaan (15 EUR) ja kiersimme koko Kenting National Parkin alueen ympäri. Skootterin vuokraus on Taiwanissa huomattavasti kalliimpaa kuin esimerkiksi Kaakkois-Aasiassa. Taiwanin skootterit olivat pääsääntöisesti melko huonossa kunnossa, joten jarrut kannattaa testata hyvin ennen kuin lähtee baanalle. Kansainvälinen ajokortti oli pakollinen skootteria vuokrattaessa, mutta A-korttia ei tarkistettu missään vaiheessa.

Allekirjoitin skootterin vuokrasopimuksen ymmärtämättä mitä allekirjoitin, koska mandariinikiina ei vielä parin päivän jälkeen sujunut kuin vettä vaan. Satu otti kuvat skootterin vaurioista ennen lähtöämme mahdollista konfliktitilannetta varten. Sain palautettua skootterin ilman mitään ongelmia. Kentingin alueen tiet olivat erittäin hyvässä kunnossa ja liikennettä oli varsin maltillisesti. Skoottereille on oma kaistansa tien oikeassa reunassa. Autokaistaa tulisi käyttää vain ohittaessa, väistäessä ja silloin kun skootterikaistaa ei ole erikseen merkattu. Liikennevaloissa skootterien ja moottoripyörien odotetaan menevän pysäköityjen autojen edelle ja lähtevän valoista ensimmäisenä liikkeelle.

Skootterilla ajaminen on kivaa reissun päällä

Kenting National Park: Ruoka

Satulla oli Hengchunissa vaikeampaa vegaaniruokavalion kanssa. Kylän ruokatarjonta oli muutenkin vaatimatonta, joka ei sinällään yllättänyt. Merkkasin pari ravintolaa karttaan, mutta paikkojen virallisista nimistä minulla ei ole mitään hajua.

Hotpot. Söimme hyvässä hotpot ravintolassa, jossa kokattavat ainesosat sai valita vapaasti. Mikäli hotpot konsepti ei ole tuttu, pöytäkunta kokkaa hotpot ravintoloissa itse ruokansa kiehuvassa liemessä. Tämän jälkeen kokattu ruoka jaetaan pieniin kippoihin ja kukin syö mitä haluaa. Kyseessä on jatkuva prosessi kunnes kaikki ovat syöneet tarpeeksi. Tarjoilijalta voi pyytää lisää lientä liemen loppuessa. Lisukkeena on yleensä riisiä ja nuudelia, jolla täydennetään omaa annosta. Oli sinäänsä mielenkiintoista kokata aineosilla, joista 75% oli entuudestaan tuntemattomia. Nälkä kuitenkin lähti helposti eikä kädenjälkikään ollut aivan hirveää.

Osoite: No. 35號, Ximen Road, Hengchun Township, Pingtung County, Taiwan 946

Mykyjä (Dumplings). Söin todella hyviä höyrytettyjä mykyjä, jossa ei ollut vegevaihtoehtoja saatavilla. Parhaat mykyt ovat mielestäni höyrytettyjä, joiden pohja on paistettu pannulla rapeaksi. Näitä ei ollut paistettu pohjasta, mutta olivat erittäin hyviä kuitenkin! Mykyt ovat Taiwanissa yleisesti ottaen todella edullisia ja tuoreita. Kappalehinta pyörii 0,15 – 0,30 eur välillä ja perus annoksessa on yleensä 10 kappaletta. Olisin todennäköisesti syönyt mykyjä tuplaten Taiwanin reissun aikana, mikäli olisimme löytäneet vegetäytteitä useammin. Yleisimmät täytteet koostuivat possusta, kaalista ja inkivääri höysteestä.

Osoite: No. 121, Zhongzheng Road, Hengchun Township, Pingtung County, Taiwan 946

Mykyt ovat mielettömän hyviä ja halpoja ympäri Taiwania.

Kenting National Park: Näkemistä ja tekemistä

Kuten lienee jo käynyt ilmi, Hengchun ja Kenting city tarjoavat varsin vähän turistille. Oli siis aika ottaa menopeli alle ja lähteä baanalle! Listaan seuraavaksi Kentingin kansallispuistossa tekemiämme asioita.

Baisha Beach

Kentingin kansallispuistosta löytyy yksi kauneimmista biitseistä, jolla olen ikinä ollut – Baisha Beach. Baishalla on mainoksista päätellen kuvattu kohtauksia Piin elämä elokuvaan (Life of Pi). Arkiaamuisin Baisha on lähes tyhjä, mutta on erittäin suosittu iltaisin ja viikonloppuisin. Kannattaa siis käydä biitsillä aamulla mikäli on vain mahdollista. Baishan vesi on todella sinistä, lämmintä ja kelluttaa erittäin vahvasti. Rantavedessä on hiekkapohja, joten Baishalla on helppo pulikoida. Hengchunista Baishalle voi kulkea kätevästi paikallisbussilla 32 TWD hintaan (1 EUR). Tuplapeukku Baishalle!

Skootterimatka Kenting National Parkissa

Ajoreittimme oli Hengchun – Jialeshui – Eluanbi – Kenting – Baisha – Hengchun. Tien pinnoite oli hyvä ja liikennettä oli vain vähän. Muutamia kaksipyöräiseen tottumattomia turisteja piti varoa liikenteessä, mutta muutoin ajaminen oli todella helppoa. Koko itärannikko oli todella kaunis paikka kurvailla ja fiilistellä ympäristöä. Tie kulki paikoittain kallioiden päällä tarjoten useita näköalatasanteita. Kunnon prätkällä ajotyyli olisi saattanut eskaloitua mutkateillä.

Jialeshui

Jialeshuin alueella oli paljon aloittelevia surffareita, iso hiekkaranta ja kuvauksellinen riippusilta. Biitsi ei pärjää Baishalle, mutta soveltuu hyvin eväspaikaksi. Sillan funktio jäi arvoitukseksi, sillä toisessa päässä odotti lähinnä puskaa. Oletan, että sillan toiselle puolelle rakennetaan vielä jotain, eikä kyseessä ole vain instagram kuvauspaikka.

Kenting city

Pysähdyimme syömään lounasta Kentingissä skootterimatkamme aikana. Kenting city on turistiystävällisempi kylä kuin Hengchun, mutta ei vaikuttanut silti mitenkään erikoiselta paikalta. Hengchunin käyttäminen tukikohtana on siis ihan perusteltua. Tarkoituksenamme oli mennä Kentingin kohdalla metsään Forest recreational arealle, mutta lisähikoilu 40 asteessa ei kriittisellä hetkellä kiinnostanut pätkääkään.

Eluanbi

Eluanbin majakan alue on todella turistinen, mutta myös kaunis. Onneksemme turistit keskittyivät jostain syystä Eluanbin majakkaan, vaikka ympäröivä alue on selkeästi mielenkiintoisempi. Kuumuudessa emme kuitenkaan saaneet stopistamme kaikkea irti. Viileämmällä säällä paikka on varmasti miellyttävä esimerkiksi piknikin pitoon ja yleiseen relailuun.

Kenting National Forest Recreation Area 

Tämä jäi meiltä väliin kuumuuden vuoksi. Alueella on wikitravelin mukaan maailman top-10:ssa oleva kasvitieteellinen puutarha, joten suosittelen siellä vierailua mikäli säät sallivat.

Lähtö

Lähdimme Hengchunista bussilla kohti Kaohsiung Zuoying asemaa. Olimme ostaneet menopaluulipun jo aiemmin Kaohsiungissa, joten meidän ei tarvinnut kuin hypätä bussin kyytiin. Kaohsiungin juna-asemalla söimme nopean sushi lounaan rinkkojemme päällä välttääksemme turhat hangry kiukuttelut. Paikalliset katsoivat hymyillen ja samalla ihmetellen toimintaamme. Jatkoimme tämän jälkeen Shinkansen luotijunalla kohti Tainania. Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan nappiin junamatkamme kanssa, josta lisää Tainanin osiossa.

Jaksaa jaksaa!

Yhteenveto

Baishan biitsi oli mahtava! Hands down yksi parhaista biitseistä, jolla olen ikinä ollut. Skootterireissu jäi myös mieleeni erittäin positiivisesti. Skootteri kannattaa ehdottomasti vuokrata vähintään päiväksi, sillä Kenting National Parkin alueella ajaminen on stressitöntä. Luulen, että ilman skootteria Kenting National Parkin reissu jää vajavaiseksi. Reissaajan on siis hyvä muistaa hankkia kansainvälinen ajokortti Taiwanin reissua varten, sillä ilman sitä ei saa vuokrattua skootteria Taiwanissa! Olimme Hengchunissa kokonaisuudessaan neljä yötä, mutta kolme yötä riittänee normaalille reissaajalle hyvin Kentingin alueella.

Minua jäi hieman kaivelemaan se, että emme päässeet Kentingin kansallispuistoon trekkailemaan. Tuossa infernossa se olisi ollut kuitenkin ajanhukkaa ärräpäiden lennellessä. Sekä Hengchun, että Kenting city, olivat geneerisiä kyliä, jotka eivät tarjoa reissaajalle mitään erikoista. Kenting National Parkin luonto on puolestaan monipuolinen, kaunis ja ansaitsee reissaajan täyden huomion. Tämän cocktailin vuoksi Kenting National Park saa yhden jämäkän peukun!

10
Osallistu keskusteluun

avatar
5 Kommenttiketju
5 Kommentitketjun vastaukset
0 Seuraajat
 
Eniten reagointeja
Kuumin kommenttiketju
6 Kommentoineet henkilöt
JanzuKohteena maailma / RamiJohanna | Good Ride StoriesTiina Johanna / Kookospalmun AllaSandra / Terveiset päiväntasaajalta Hiljattain kommentoineet henkilöt
  Tilaa  
uusimmat vanhimmat Äänestetyin
Ilmoita
Mikko / Matkalla Missa Milloinkin
Vierailija

Kuvien perusteella varsin kivannäköistä aluetta. Ja yllättävän vähän niissä näkyy muista ihmisiä, oliko tuolla pääasiassa todellisuudessakin niin rauhallista?

Onko Taiwan muuten vastannut odotuksia?

Sandra / Terveiset päiväntasaajalta
Vierailija

Huikeita maisemia! Täytyy kyllä ehdottomasti vielä joku päivä päästä itsekin. Varsinkin ruoat aina kiinnostavat! 😀

Tiina Johanna / Kookospalmun Alla
Vierailija

Kaunis paikka tuo Kenting National Park kokonaisuudessaan ja tuo ranta on kyllä ihan huippu. 🙂 En ole Taiwaniin perehtynyt oikeastaan koskaan, joten tämä postaus oli harppaus tuntemattomaan ja mielenkiintoinen sellainen. Ehkä joskus eksyn itsekin paikalle, jää nähtäväksi. Tuo kuva tuosta hämähäkistä veti kyllä ihokarvat sen verran pystyyn ja kuvitelma siitä, että vastaavan vielä näkisin saa kyllä hienkin virtaamaan. On se vain onni olla matkailija, joka kärsii järkyttävästä araknofobiasta. 😉 Tulevaa Australian matkaa siis odotellessa.. heh. Upeita kuvia anyway! 🙂

Johanna | Good Ride Stories
Vierailija

Vitsi miten ihanan näköstä! Meillä on vielä 5 kuukautta aikaa olla reissussa ja Taiwan on jo pidemmän aikaa kiinnostellut kovasti. Ja aina kun siitä lukee jotain ja näkee tälläsiä kuvia, alkaa kiinnostella vielä enemmän! Eli ehkä meidänkin täytynee tosiaan matkata Taiwaniin. Se vaan vähän vesittäisi meidän maata pitkin matkan – mä en viihdy veneissä ja Taiwaniin kun ei maata pitkin pääse.

Kohteena maailma / Rami
Vierailija

Olipahan mielenkiintoinen silta, lähinnä siksi, että laittoi pohtimaan mikä idea on taustalla. No onhan sitä maailma täynnä hulluja rakennelmia, missä ei aina mitään järkeä taustalta löydy.

Kauniin näköinen saari, en ole sitä oikein ikinä ajatellut millainen Taiwan luonnon puolesta on. Näyttää sellaiselta, että viihtyisin.

Close Menu