Matkabudjetin määrittäminen on mielenkiintoista, mutta haastavaa puuhaa. En ole määrittänyt aiemmin matkabudjettia yhtä tarkasti kuin maailmanympärimatkallemme, joten tämä on kaikinpuolin kasvattava kokemus. Normaalisti matkailen säästeliäästi, mutta seuraamatta mitään tiettyä päiväbudjettia. Maailmanympärimatkan budjettiseuranta on paikallaan, koska matka loppuu muuten helposti ennenaikaisesti.
Tilannekuva matkakuluista 31.03.2020 asti
Miten olen määrittänyt matkabudjettini?
Olen määrittänyt matkabudjettimme excelissä melko tarkalleen vuodeksi eteenpäin. Olennainen osa matkabudjettia on reittisuunnitelma, joka löytyy tästä. Tarkennamme sekä budjettia, että reittisuunnitelmaamme matkan edetessä. Matkabudjetissamme otetaan huomioon suora matkailuun liittyvä kulutus, mutta ei matkan aikaisia kiinteitä kuluja Suomessa. Matkavakuutuksemme ovat voimassa, kuten kaikilla vastuullisilla matkailijoilla kuuluu olla. Matkavakuutukset eivät ole laskettuna budjettiimme, vaan ovat osa kiinteitä kulujamme.
Määritimme matkakohteillemme päiväbudjetit aiemman matkakokemuksemme ja googletuksen perusteella. Lentojen hinnat arvioimme karkeasti pistämällä satunnaisia päiviä lentojen hakukoneeseen. Päivittäinen kulutuksemme reissun päällä painottuu matalan- ja keskihintaisen kulutuksen välimaastoon. Halvemmissa maissa nautimme ostovoimasta ja kalliimmissa maissa pyrimme matkaamaan erittäin pienellä budjetilla. Satun puolelta tosin alkaa kuulumaan jo nyt rosoääniä budjettimme suhteen. Meidän pitäisi ilmeisesti jättää jo murjut taaksemme tässä iässä. Katsotaan miten tilanne kehittyy tästä eteenpäin!

Budjettiseuranta – Ota viimeinen kuulutus seurantaan Instagramissa ja pysy mukana matkassa reaaliajassa!
Miten toteutan budjettiseurantani?
Budjetin laskeminen
Toteutan budjettiseurannan vanhassa kunnon Excelissä, kuten taloushallinnon ammattilaiselta voi odottaa. Olen määrittänyt taulukkoon jokaiselle matkakohteelle päiväbudjetin ja matkan keston. Maakohtainen lentobudjetti on määritettynä erillisessä sarakkeessa. Lentobudjettiin kuuluu lennot matkakohteeseen, sekä mahdolliset maansisäiset lennot. Kaikki muu liikkuminen ja majoitukset sisältyvät päiväbudjettiin.
Laskemalla päiväbudjetin ja lentobudjetin yhteen, saan tulokseksi maakohtaisen kokonaisbudjetin. Tämän jälkeen lisään jokaisen matkakohteen kokonaisbudjetin yhteen, josta saan tulokseksi maailmanympärimatkamme kokonaisbudjetin.
Kuluseuranta
Kuluseurannan toteutan maksamalla lennot, majoitukset ja nostamalla käteisen aina samalla luottokortilla. Käytän samaa luottokorttia myös kyytipalvelujen (Uber, Grab jne), noutoruuan ja muiden satunnaisten kulujen kanssa. Haen luottokorttini tilitapahtumat verkkopankista kerran kuussa excel muotoisena ja kirjaan käteisnostot kuluksi nostohetken perusteella. Määritän jokaiselle tilitapahtumalle maan, johon kyseinen kulu kohdistuu.
Kirjaan lento- ja majoituskulut jo varaushetkellä erilliselle välilehdelle. Poistan luottokortin tilitapahtumista mahdolliset lento- ja majoituskulut, jotta kuluja ei lasketa tuplana. Tämän jälkeen päivitän kuluseurannan excel graafit ja vertaan kuluja budjettiimme. Päivitän tämän jälkeen budjettiseurannan tähän blogiin kaikkien nähtäville noin kuukauden välein. Haluan välttää turhia excel harjoituksia, sillä ei se pivotin pyörittäminen nyt niin hauskaa ole.

Erillisiä huomioita
Mikäli luottokortin luottorajat paukkuvat, käytämme toista luottokorttia tilapäisesti. Pidän erillisellä pankkitilillä jatkuvasti sen verran rahaa, mitä minulla on luottokorttivelkaa. Maksan luottokorttilaskun kokonaisuudessaan heti pois, kun e-lasku tulee verkkopankkiini. Me emme siis matkusta luotolla. Tässä muutama järkisyy käyttää luottokorttia matkustaessa (ps. pankkini ei ole OP ja linkki on vain informatiivinen).
Jaamme yleisesti ottaen kaikki matkanaikaiset kulut 50/50 Satun kanssa. Tämä tekee budjettiseurannasta paljon helpompaa. Korjaan mahdolliset isommat henkilökohtaiset ostot laskelmiin tapauskohtaisesti. Teemme välillä toisillemme solidaarisuus siirtoja, mikäli toinen käyttää kokoajan enemmän rahaa ruokaan tai bisseen (guilty as charged!). Tällä sivulla näkyvä budjettiseuranta kohdistuu kuluihini.
Ilmaisten majoitusten varaan emme ole laskeneet muualla kuin lyhyellä pysähdyksellämme Suomessa. Matkailu ei saa missään nimessä olla kärsimystä. Rahankäytössä on kuitenkin aina oltava tolkku, jotta matka ei lopu ennen aikojaan.
Miten olen säästänyt matkakassani?
Olen säästänyt matkakassani pääasiallisesti pitkäjänteisesti usean vuoden aikaisista palkkatuloista. Olen tehnyt todella paljon töitä 2016 – 2018 ja palkkani on ollut melko hyvä. Palkastani siirtyi palkkapäivänä automaattisesti merkittävä osa erilliselle pankkitilille, jolle minulla ei ollut käyttökorttia. 2019 siirryin yrittäjäksi vapauttaakseni aikaa oravanpyörästä itselleni. Matkakassani täyttyi tämän jälkeen hitaammin, mutta vapautunut aika on ollut jokaisen menetyn euron arvoinen.
Osa matkakassastani on kertynyt myös pitkäjänteisellä osakesijoittamisella. Minulla on aktiivisia osakesijoituksia myös matkani aikana. Suurin osa matkakassastani on kuitenkin turvassa osakeriskiltä pienikorkoisella korkotilillä. Nostan korkotililtä käyttörahani reissun edetessä. Myin lisäksi prätkäni ja muuta materiaani pois ennen matkan alkua kartuttaakseni matkakassaa.
Omistamme Satun kanssa myös kerrostaloasunnon Helsingissä. Asuntomme on vuokralla matkamme ajan. Vuokratulomme kattavat asuntolainamenomme.
Prätkä lähti myyntiin ennen reissuun lähtöä
Maakohtainen budjettiseuranta
Päivitän tähän blogikirjoitukseen maakohtaisen budjettiseurannan noin kuukauden välein. Lasken kaikki matkakohteen kulut yhteen vasta kun olemme poistuneet maasta. Lisään saman maakohtaisen budjettiseurannan myös yksittäisten matkablogien loppuun. Reittisuunnitelmamme löytyy erillisestä blogikirjoituksesta.
Matkapäivät 1 – 12: Malesia, Borneo
Alitimme Borneo budjettimme!
Borneon matkablogiin pääsee tästä.
Borneon matkamme kokonaiskesto oli 11 päivää. Vietimme yhden yön Kuala Lumpurissa ja 10 päivää Borneon saarella. Kaikki summat ovat henkilökohtaisia eli yhden henkilön kuluja, jollei toisin mainita. Kokonaisbudjetti koostuu lentobudjetista ja päiväbudjetista.
- Kokonaisbudjetti: 840 euroa vs Kokonaistoteuma: 776 euroa
- Alitimme matkamme kokonaisbudjettimme 62 eurolla eli noin 7 %:lla
- Päiväbudjetti: 40 euroa vs Päivätoteuma: 42 euroa.
- Ylitimme päiväbudjettimme 2 eurolla päivätasolla, eli 22 eurolla kokonaisuudessaan. Ruoka oli halvempaa mitä arvioimme, mutta Sepilokin sisäänpääsymaksut olivat isommat, mitä olimme odottaneet. Kuala Lumpurin majoitus ja lentokenttäkyydit olivat myös odotettua kalliimpia (16 euroa suunta/auto).
- Lentobudjetti: 400 euroa vs Lentototeuma: 316 euroa
- Alitimme lentobudjettimme 84 eurolla. Lensimme Helsingistä Dohan kautta Kuala Lumpuriin Qatar Airwaysillä, josta jatkoimme Kota Kinabaluun Air Asian suoralla lennolla.
- Majoitusten keskihinta: 22 euroa / yö / huone eli 11 euroa / yö / henkilö
- Varasimme majoituksemme AirBnB:n ja Agodan kautta. Kinabatanganin jokisafarin osalta majoitus kuului hintaan.
Matkapäivät 12 – 39: Indonesia, Bali
Alitimme Bali budjettimme kirkkaasti!
Balin matkablogit ovat kahdessa osassa. Ensimmäisessä osassa käsitellään Ubudia ja etätyöntekijän elämää ja toisessa osassa keskitytään tekemiimme päiväreissuihin ympäri Balia.
Bali reissun kokonaiskesto oli 27 päivää. Majoituimme koko reissumme ajan samassa majoituksessa Ubudissa. Kaikki summat ovat henkilökohtaisia eli yhden henkilön kuluja, jollei toisin mainita. Kokonaisbudjetti koostuu lentobudjetista ja päiväbudjetista.
- Kokonaisbudjetti: 1095 euroa vs Kokonaistoteuma: 914 euroa
- Alitimme matkamme kokonaisbudjettimme 181 eurolla eli noin 16 %:lla.
- Päiväbudjetti: 35 euroa vs Päivätoteuma: 30 euroa
- Alitimme päiväbudjettimme 5 eurolla päivätasolla, eli 135 eurolla kokonaisuudessaan. 27 päivän käyttörahamme oli 810 euroa per henkilö.
- Lentobudjetti: 150 euroa vs Lentototeuma: 104 euroa
- Alitimme lentobudjettimme 46 eurolla. Lensimme Malindo Airilla Kota Kinabalusta Kuala Lumpurin kautta Balin Denpasarin lentokentälle.
- Majoitusten keskihinta: 22 euroa / yö / huone eli 11 euroa / yö / henkilö
- Meillä oli vain yksi majoitus matkamme aikana – Pecatu Ubud Guest House. Olimme erittäin tyytyväisiä majoitukseemme. Mikäli käytät tätä linkkiäni tehdessäsi varauksen Pecatu Ubud Guest Houseen, saan pienen komission varauksestasi. Hintasi pysyy muuttumattomana joka tapauksessa.
Matkapäivät 39 – 44: Malesia, Kuala Lumpur

Kuala Lumpur matkablogi löytyy tästä.
Kuala Lumpurin reissun kokonaiskesto oli viisi päivää. Majoituimme koko reissumme ajan samassa AirBnB asunnossa. Kaikki summat ovat henkilökohtaisia eli yhden henkilön kuluja, jollei toisin mainita. Kokonaisbudjetti koostuu lentobudjetista ja päiväbudjetista.
- Kokonaisbudjetti: 275 euroa vs Kokonaistoteuma: 298 euroa
- Ylitimme matkamme kokonaisbudjettimme 23 eurolla eli noin 8 %:lla.
- Päiväbudjetti: 40 euroa vs Päivätoteuma: 35 euroa.
- Alitimme päiväbudjettimme 5 eurolla päivätasolla, eli 25 eurolla kokonaisuudessaan. Viiden päivän käyttörahamme oli 175 euroa per henkilö.
- Lentobudjetti: 75 euroa vs Lentototeuma: 123 euroa
- Ylitimme lentobudjettimme 48 eurolla. Lensimme Air Asian suoralla lennolla Balilta Kuala Lumpuriin.
- Majoitusten keskihinta: 30 euroa / yö / huone eli 15 euroa / yö / henkilö
- Meillä oli vain yksi AirBnB majoitus matkamme aikana.
Budjettiseuranta – Ota viimeinen kuulutus seurantaan Instagramissa ja pysy mukana matkassa reaaliajassa!
Matkapäivät 44 – 65: Taiwan
Taiwan matkablogit löytyvät viidessä osassa:
- Ensimmäisessä osassa tutkitaan Kaohsiungin teollisuuskaupunkia
- Toisessa osassa kurvaillaan skootterilla Kenting National Parkin maisemissa
- Kolmannessa osassa tunnelmoidaan Tainanin kaupungissa
- Neljännessa osassa patikoidaan majesteettisessa Tarokon kansallispuistossa
- Viidennessä osassa tutkitaan Taipeita
Taiwan reissun kokonaiskesto oli 21 päivää. Majoituimme sekä hotelleissa että AirBnB asunnoissa. Kaikki summat ovat henkilökohtaisia eli yhden henkilön kuluja, jollei toisin mainita. Kokonaisbudjetti koostuu lentobudjetista ja päiväbudjetista.
- Kokonaisbudjetti: 1 125 euroa vs Kokonaistoteuma: 684 euroa
- Alitimme matkamme kokonaisbudjettimme 441 eurolla eli noin 40 %:lla.
- Söimme pääasiallisesti katuruokaa Taiwanissa, joka näkyy massiivisena budjetin alituksena
- Päiväbudjetti: 50 euroa vs Päivätoteuma: 29 euroa.
- Alitimme päiväbudjettimme 21 eurolla päivätasolla, eli 434 eurolla kokonaisuudessaan. 21 päivän käyttörahamme oli 616 euroa per henkilö.
- Lentobudjetti: 75 euroa vs Lentototeuma: 68 euroa
- Alitimme lentobudjettimme 7 eurolla. Lensimme Air Asian suoralla lennolla Kuala Lumpurista Kaohsiungiin.
- Majoitusten keskihinta: 26 euroa / yö / huone eli 13 euroa / yö / henkilö
- Hotellien keskihinta oli 27 euroa
- AirBnB keskihinta oli 26 euroa
Matkapäivät 65 – 115: Thaimaa
Thaimaan matkablogit löytyvät täältä:
- Koh Chang on rustiikkinen relaajan paratiisi
- Krabi on kaunis – Ao Nang jätti kylmäksi
- Kotoisa paratiisi nimeltä Koh Lanta
Thaimaan reissun kokonaiskesto oli 50 päivää. Majoituimme, sekä hotelleissa, että AirBnB asunnoissa. Kaikki summat ovat henkilökohtaisia, eli yhden henkilön kuluja, jollei toisin mainita. Kokonaisbudjetti koostuu lentobudjetista ja päiväbudjetista.
- Kokonaisbudjetti: 1 850 euroa vs Kokonaistoteuma: 1 824 euroa
- Alitimme matkamme kokonaisbudjettimme 26 eurolla.
- Kuluihin sisältyi yksi budjetoimaton 105 euron Thaimaan sisäinen lento Koh Changilta Phuketiin. Budjetoimme alunperin lennot Taiwanista Intian Keralaan ja Keralasta Thaimaahan. Keralaan budjetoidut kulut eivät toteutuneet jättäessämme Keralan pois.
- Budjettiin sisältyi myös budjetoimaton 78 euron autokyyti (39 euroa / henkilö) Phuketin lentokentältä Ao Nangiin
- Päiväbudjetti: 35 euroa vs Päivätoteuma: 32 euroa.
- Alitimme päiväbudjettimme kolmella eurolla päivätasolla, eli 138 eurolla kokonaisuudessaan. 50 päivän käyttörahamme oli 1 612 euroa per henkilö.
- Lentobudjetti: 100 euroa vs Lentototeuma: 212 euroa
- Ylitimme lentobudjettimme 112 eurolla.
- Lensimme NokScootin suoralla lennolla Taipeista Bangkokiin ja Bangkok Airwaysillä Tratista Phuketiin Bangkokin välilaskulla.
- Emme budjetoineet Trat – Phuket lentoa.
- Majoitusten keskihinta: 23 euroa / yö / huone eli 11,50 euroa / yö / henkilö
- Koh Changin majoitusten keskihinta oli 23 euroa / yö / huone eli 11,50 euroa / henkilö
- Majoituimme Koh Changilla kahdessa eri hotellissa
- Krabin majoitusten keskihinta oli 32 euroa / yö / huone eli 16 euroa / henkilö
- Majoituimme Krabilla kahdessa eri hotellissa
- Kuluissamme oli neljä normaalia kalliimpaa yötä resortissa, joka maksoi 52 euroa / huone eli 26 euroa / henkilö
- Koh Lantan majoitusten keskihinta oli 15 euroa / yö / huone eli 7,50 euroa / henkilö
- Vuokrasimme Lantalla Facebookin kautta pitkäaikaismajoituksen, jonka avulla säästimme huomattavasti
- Koh Changin majoitusten keskihinta oli 23 euroa / yö / huone eli 11,50 euroa / henkilö
Matkapäivät 115 – 120: Hong Kong
Hong Kong matkamme kokonaiskesto oli viisi päivää. Majoituimme koko reissumme ajan samassa hotellissa Hong Kongin saaren puolella. Kaikki summat ovat henkilökohtaisia eli yhden henkilön kuluja, jollei toisin mainita. Kokonaisbudjetti koostuu lentobudjetista ja päiväbudjetista.
- Kokonaisbudjetti: 400 euroa vs Kokonaistoteuma: 239 euroa
- Alitimme kokonaisbudjettimme 161 eurolla.
- Päiväbudjetti: 60 euroa vs Päivätoteuma: 27 euroa.
- Alitimme päiväbudjettimme 33 eurolla päivätasolla, eli 165 eurolla kokonaisuudessaan. Viiden päivän käyttörahamme oli 134 euroa per henkilö.
- Lentobudjetti: 100 euroa vs Lentototeuma: 105 euroa
- Ylitimme lentobudjettimme 5 eurolla. Lensimme Air Asian suoralla lennolla Phuketista Hong Kongiin.
- Majoituksen hinta: 26 euroa / yö / huone eli 13 euroa / yö / henkilö
- Hotellit olivat mielettömässä alennuksessa Hong Kongin mielenosoitusten vuoksi.
Matkapäivät 120 – 148: Suomi
Pistäydyimme Suomessa 28 päiväksi joulupyhien aikaan ja hieman päälle. Majoituimme kaveriemme ja perheemme luona ilman majoituskuluja. En pitänyt Suomessa tarkempaa budjettiseurantaa, mutta laskennallisesti arvioin päiväbudjetiksi 20 euroa. Lentobudjetiksi olimme asettaneet 300 euroa, mutta löysimme Finnairin suoran lennon 245 euron hintaan. Suomen kokonaiskuluiksi tuli siis 805 euroa.
Budjettiseuranta – Ota viimeinen kuulutus seurantaan Instagramissa ja pysy mukana matkassa reaaliajassa!
Matkapäivät 148 – 153: Shenzhen
Shenzhen matkablogi löytyy täältä.
Shenzhen reissun kokonaiskesto oli viisi päivää. Majoituimme koko reissumme ajan samassa AirBnB asunnossa. Kaikki summat ovat henkilökohtaisia eli yhden henkilön kuluja, jollei toisin mainita. Kokonaisbudjetti koostuu lentobudjetista ja päiväbudjetista.
- Kokonaisbudjetti: 550 euroa vs Kokonaistoteuma: 407 euroa
- Alitimme kokonaisbudjettimme 143 eurolla.
- Päiväbudjetti: 50 euroa vs Päivätoteuma: 32 euroa.
- Alitimme päiväbudjettimme 18 eurolla päivätasolla, eli 90 eurolla kokonaisuudessaan. Viiden päivän käyttörahamme oli 160 euroa per henkilö.
- Lentobudjetti: 300 euroa vs Lentototeuma: 245 euroa
- Alitimme lentobudjettimme 55 eurolla. Lensimme Helsingistä Hong Kongiin ja jatkoimme Hong Kongista Shenzheniin maateitse.
- Majoituksen hinta: 20 euroa / yö / huone eli 10 euroa / yö / henkilö
- AirBnB tarjosi parempaa vastinetta rahalle kuin hotellit.
Matkapäivät 153 – 168: Filippiinit
Filippiinien matkablogi löytyy täältä.
Filippiinien matkamme kokonaiskesto oli 15 päivää. Majoituimme reissumme ajan viidessä eri hotellissa. Kaikki summat ovat henkilökohtaisia eli yhden henkilön kuluja, jollei toisin mainita. Kokonaisbudjetti koostuu lentobudjetista ja päiväbudjetista.
- Kokonaisbudjetti: 675 euroa vs Kokonaistoteuma: 529 euroa
- Alitimme kokonaisbudjettimme 146 eurolla.
- Päiväbudjetti: 35 euroa vs Päivätoteuma: 28 euroa.
- Alitimme päiväbudjettimme 7 eurolla päivätasolla, eli 105 eurolla kokonaisuudessaan. 15 päivän käyttörahamme oli 420 euroa per henkilö.
- Lentobudjetti: 150 euroa vs Lentototeuma: 108 euroa
- Alitimme lentobudjettimme 42 eurolla. Lensimme Hong Kongista suoralla Cebu Pacificin lennolla Cebu Cityyn.
- Majoitusten keskihinta: 16 euroa / yö / huone eli 8 euroa / yö / henkilö
- Moalboal 14 euroa / huone eli 7 euroa / henkilö
- Panglao 22 euroa / huone eli 11 euroa / henkilö
- Siquijor 8 euroa / huone eli 4 euroa / henkilö
- Dumaguete 17 euroa / huone eli 8,5 euroa / henkilö
- Cebu City 12 euroa / huone eli 6 euroa / henkilö
Matkapäivät 168 – 175: Bali, Indonesia

Lentomme Filippiineiltä Australiaan meni Balin kautta, joten päätimme jäädä viikon välilaskulle. Yövyimme ainoastaan Ubudissa.
- Kokonaisbudjetti: 395 euroa vs Kokonaistoteuma: 347 euroa
- Alitimme kokonaisbudjettimme 48 eurolla.
- Päiväbudjetti: 35 euroa vs Päivätoteuma: 29 euroa.
- Alitimme päiväbudjettimme 6 eurolla päivätasolla, eli 41 eurolla kokonaisuudessaan. 7 päivän käyttörahamme oli 204 euroa per henkilö.
- Lentobudjetti: 150 euroa vs Lentototeuma: 143 euroa
- Alitimme lentobudjettimme 7 eurolla. Lensimme Cebulta Denpasariin Manilan välilaskulla.
- Majoitus: 15 euroa / yö / huone eli 7,5 euroa / yö / henkilö
Matkapäivät 175 – 189: Australia
Australian matkamme kokonaiskesto oli 15 päivää. Majoituimme Melbournessa seitsemän yötä ja seitsemän yötä teltassa kävellessämme Great Ocean Walkin. Kaikki summat ovat henkilökohtaisia eli yhden henkilön kuluja, jollei toisin mainita. Kokonaisbudjetti koostuu lentobudjetista ja päiväbudjetista.
- Kokonaisbudjetti: 1 280 euroa vs Kokonaistoteuma: 778 euroa
- Alitimme kokonaisbudjettimme 502 eurolla.
- Päiväbudjetti: 70 euroa vs Päivätoteuma: 38 euroa.
- Alitimme päiväbudjettimme 32 eurolla päivätasolla, eli 451 eurolla kokonaisuudessaan. 15 päivän käyttörahamme oli 529 euroa per henkilö.
- Lentobudjetti: 300 euroa vs Lentototeuma: 249 euroa
- Alitimme lentobudjettimme 51 eurolla. Lensimme Denpasarista suoraan Melbourneen.
- Majoitusten keskihinta: 33 euroa / yö eli 16,5 euroa / yö / henkilö
- Melbourne Airbnb huone: 42 euroa / yö / huone eli 21 euroa / yö / henkilö
- Melbourne hotelli 1: 45 euroa / yö / huone eli 22,5 euroa / yö / henkilö
- Melbourne hotelli 2: 50 euroa / yö / huone eli 25 euroa / yö / henkilö
- Great Ocean Walk telttamajoitus: 11 euroa / yö eli 5,5 euroa / yö / henkilö
Budjettiseuranta – Ota viimeinen kuulutus seurantaan Instagramissa ja pysy mukana matkassa reaaliajassa!
Matkapäivät 189 – 221: Uusi-Seelanti
Uuden-Seelannin matkamme kokonaiskesto oli 32 päivää, jonka jälkeen jäimme jumiin maahan koronaviruksen vuoksi. Eriytän nämä kulut toisistaan läpinäkyvyyden vuoksi. Kaikki summat ovat henkilökohtaisia eli yhden henkilön kuluja, jollei toisin mainita. Kokonaisbudjetti koostuu lentobudjetista ja päiväbudjetista.
- Kokonaisbudjetti: 2 440 euroa vs Kokonaistoteuma: 1 700 euroa
- Alitimme kokonaisbudjettimme 740 eurolla.
- Päiväbudjetti: 70 euroa vs Päivätoteuma: 48 euroa.
- Alitimme päiväbudjettimme 22 eurolla päivätasolla, eli 700 eurolla kokonaisuudessaan. 32 päivän käyttörahamme oli 1540 euroa per henkilö.
- Lentobudjetti: 200 euroa vs Lentototeuma: 160 euroa
- Alitimme lentobudjettimme 40 eurolla. Lensimme suoralla lennolla Melbournesta Queenstowniin.
- Majoitusten keskihinta: 39 euroa / yö eli 19,5 euroa / yö / henkilö
- Queenstown Airbnb huone, 4 yötä: 60 euroa / yö, eli 30 euroa / yö / henkilö
- Wanaka teltta, 2 yötä: 30 euroa / yö, eli 15 euroa / yö / henkilö
- Cromwell teltta, 1 yö: 26 euroa / yö, eli 13 euroa / yö / henkilö
- Mount Cook teltta, 3 yötä: 17 euroa / yö, eli 8,5 euroa / yö / henkilö
- Mount Cook hotelli, 1 yö: 97 euroa / yö, eli 48,5 euroa / yö / henkilö
- Mount Cook hostelli, 1 yö: 52 euroa / yö, eli 26 euroa / yö / henkilö
- Christchurch Airbnb huone, 2 yötä: 35 euroa / yö, eli 17,5 euroa / yö / henkilö
- Blenheim Airbnb huone, 3 yötä: 37 euroa / yö, 18,5 euroa / yö / henkilö
- Nelson Airbnb huone, 2 yötä: 40 euroa / yö, eli 20 euroa / yö / henkilö
- Wellington Airbnb huone, 3 yötä: 48 euroa / yö, eli 24 euroa / yö / henkilö
- Whakapapa teltta, 2 yötä: 28 euroa / yö, eli 14 euroa / yö / henkilö
- Tongariro circuit teltta, 3 yötä: 18 euroa / yö, eli 9 euroa / yö / henkilö
- Rotorua Airbnb huone, 3 yötä: 33 euroa / yö, eli 16,5 euroa / yö / henkilö
- Taupo Airbnb huone, 3 yötä: 39 euroa / yö, eli 19,5 euroa / yö / henkilö
Kumulatiivinen budjettiseuranta
Lasken kaikki matkakohteen kulut yhteen vasta kun olemme poistuneet maasta. Päivitän tämän jälkeen sekä maakohtaisen budjettiseurannan, että kumulatiivisen budjettiseurannan. Kaikki summat ovat henkilökohtaisia eli yhden henkilön kuluja, jollei toisin mainita. Kokonaisbudjetti koostuu lentobudjetista ja päiväbudjetista.
Tilannepäivitys 44 matkapäivän jälkeen
- Kokonaisbudjetti: 2 210 euroa vs Kokonaistoteuma: 1 988 euroa
- Olemme alle kokonaisbudjettimme 222 eurolla eli noin 10 %:lla.
- Alitimme Borneon budjettimme yhteensä 62 eurolla.
- Alitimme Balin budjettimme yhteensä 181 eurolla.
- Ylitimme Kuala Lumpurin budjettimme 23 eurolla.
- Olemme alle kokonaisbudjettimme 222 eurolla eli noin 10 %:lla.
- Lentobudjetti: 625 euroa vs Lentototeuma: 543 euroa
- Olemme alittaneet lentobudjettimme 82 eurolla.
- Käyttörahabudjetti: 1 585 euroa vs Käyttörahatoteuma: 1 445 euroa
- Olemme alittaneet käyttörahabudjettimme 140 eurolla.

Tilannepäivitys 65 matkapäivän jälkeen
- Kokonaisbudjetti: 3 335 euroa vs Kokonaistoteuma: 2 672 euroa
- Olemme alle kokonaisbudjettimme 663 eurolla eli noin 20 %:lla.
- Alitimme Borneon budjettimme yhteensä 62 eurolla.
- Alitimme Balin budjettimme yhteensä 181 eurolla.
- Ylitimme Kuala Lumpurin budjettimme 23 eurolla.
- Alitimme Taiwanin budjettimme 441 eurolla.
- Olemme alle kokonaisbudjettimme 663 eurolla eli noin 20 %:lla.
- Lentobudjetti: 700 euroa vs Lentototeuma: 611 euroa
- Olemme alittaneet lentobudjettimme 89 eurolla.
- Käyttörahabudjetti: 2 635 euroa vs Käyttörahatoteuma: 2 061 euroa
- Olemme alittaneet käyttörahabudjettimme tässä vaiheessa jopa 574 eurolla!

Budjettiseuranta – Ota viimeinen kuulutus seurantaan Instagramissa ja pysy mukana matkassa reaaliajassa!
Tilannepäivitys 115 matkapäivän jälkeen
- Kokonaisbudjetti: 5 185 euroa vs Kokonaistoteuma: 4 496 euroa
- Olemme alle kokonaisbudjettimme 689 eurolla eli noin 13 %:lla.
- Alitimme Borneon budjettimme yhteensä 62 eurolla.
- Alitimme Balin budjettimme yhteensä 181 eurolla.
- Ylitimme Kuala Lumpurin budjettimme 23 eurolla.
- Alitimme Taiwanin budjettimme 441 eurolla.
- Alitimme Thaimaan budjettimme 26 eurolla.
- Olemme alle kokonaisbudjettimme 689 eurolla eli noin 13 %:lla.
- Lentobudjetti: 800 euroa vs Lentototeuma: 823 euroa
- Olemme ylittäneet lentobudjettimme 23 eurolla.
- Käyttörahabudjetti: 4 385 euroa vs Käyttörahatoteuma: 3 673 euroa
- Olemme alittaneet käyttörahabudjettimme tässä vaiheessa jopa 712 eurolla!
Tilannepäivitys 168 matkapäivän jälkeen
- Kokonaisbudjetti: 7 670 euroa vs Kokonaistoteuma: 6 476 euroa
- Olemme alle kokonaisbudjettimme 1 194 eurolla eli noin 15 %:lla.
- Alitimme Borneon budjettimme yhteensä 62 eurolla.
- Alitimme Balin budjettimme yhteensä 181 eurolla.
- Ylitimme Kuala Lumpurin budjettimme 23 eurolla.
- Alitimme Taiwanin budjettimme 441 eurolla.
- Alitimme Thaimaan budjettimme 26 eurolla.
- Alitimme Shenzhenin budjettimme 143 eurolla.
- Alitimme Filippiinien budjettimme 146 eurolla.
- Olemme alle kokonaisbudjettimme 1 194 eurolla eli noin 15 %:lla.
- Lentobudjetti: 1 650 euroa vs Lentototeuma: 1 526 euroa
- Olemme alittaneet lentobudjettimme 124 eurolla.
- Käyttörahabudjetti: 6 020 euroa vs Käyttörahatoteuma: 4 950 euroa
- Olemme alittaneet käyttörahabudjettimme tässä vaiheessa jopa 1 070 eurolla!
Tilannepäivitys 221 matkapäivän jälkeen
- Kokonaisbudjetti: 11 785 euroa vs Kokonaistoteuma: 9 301 euroa
- Olemme alittaneet kokonaisbudjettimme 2 484 eurolla.
- Alitimme Borneon budjettimme yhteensä 62 eurolla.
- Alitimme Balin budjettimme yhteensä 181 eurolla.
- Ylitimme Kuala Lumpurin budjettimme 23 eurolla.
- Alitimme Taiwanin budjettimme 441 eurolla.
- Alitimme Thaimaan budjettimme 26 eurolla.
- Alitimme Shenzhenin budjettimme 143 eurolla.
- Alitimme Filippiinien budjettimme 146 eurolla.
- Alitimme Indonesian budjettimme 48 eurolla.
- Alitimme Australian budjettimme 502 eurolla.
- Alitimme Uuden-Seelannin budjettimme 740 eurolla.
- Olemme alittaneet kokonaisbudjettimme 2 484 eurolla.
- Lentobudjetti: 2 300 euroa vs Lentototeuma: 2 078 euroa
- Olemme alittaneet lentobudjettimme 222 eurolla.
- Käyttörahabudjetti: 9 485 euroa vs Käyttörahatoteuma: 7 223 euroa
- Olemme alittaneet käyttörahabudjettimme tässä vaiheessa jopa 2 262 eurolla!
Viimeinen kuulutus sisältää matkatarinoita ja käytännön oppeja Janzulta, joka on matkustanut koko aikuiselämänsä seuraten omaa sisäistä ääntään. Tällä hetkellä hän on toteuttamassa unelmiaan läppäri kainalossa isoimmalla matkallaan ikinä. Seuraa matkaa blogista ja ota @viimeinenkuulutus seurantaan myös Instagramissa, sillä tarinat päivittyvät reaaliajassa!
Suosituimmat kirjoitukset:
Miten pitkä matkanne on tarkoitus olla?
Tähän ei ole tällä hetkellä vastausta. Korona ja koronan jälkiseuraukset, sekä pankkitilin saldo ohjaa paljolti päätöksen tekoa. Alunperin suunnittelimme palaavamme 2021 aikana Suomeen, mutta juuri nyt on vaikea sanoa.
Huh, tieteellistä työtä ja faktaa moneen suuntaan! Me olemme tehneet max 6 viikon reissuja, joilla ei vielä budjetointia ole tarvittu, mutta kuluja olemme kyllä koonneet eri reissuista jo monta vuotta ja laskeneet jopa yhteen vuoden matkakuluja, vaikka silloin summat nousevatkin välillä hävyttömän suuriksi 🙂 Omissa kustannusyhteenvedoissa ja niiden kommenteissa olen välillä joutunut pohtimaan ruoka- ja ostosmenoja. Oma kantani on, että ruokamenot eivät liity matkaan, sillä lyhyehköillä matkoilla melkein kaikkialla vaikka ravintolassa syöminen on halvempaa kuin Suomessa ruuan ostaminen kotiin. Viimeksi kerroin, että matkalla meni ruokaan näin paljon, mutta vastaavana aikana kotona oli edellisessä kuussa mennyt näin paljon (https://meriharakka.net/2020/03/30/surinamesta-aruballe-kustannukset/). Samoin shoppailu… Lue lisää »
Kiitos Pirkko viestistä. 🙂 Paljon hyviä pointteja kuluista! Budjetin rakentamisesta ja kuluseurannasta voi olla montaa mieltä ja pääasiallisesti olen samaa mieltä kuin sinä. Meillä on myös satunnaisia heräteostoksia, jotka eivät liity reissaamiseen mitenkään ja olen jättänyt niitä pois. 🙂 Onneksi rinkalla matkustaminen karsii suurimmat ostokset pois samantien. Henkilökohtaisesta kuluseurannasta ostoksia ei taas saa jättää missään nimessä pois, mikäli tavoitteena on löytää säästökohteita omasta kulutuksesta. Tämä ei tietenkään ole relevanttia kaikille, mutta minussa asuu pieni minimalisti ja haluan saada rahoilleni mahdollisimman hyvää vastinetta. Ruokakuluja en jätä koskaan kokonaiskuluista pois, vaikka ruokaan menisikin kotona ollessa rahaa. Ymmärrän kyllä täysin, että palkan tippuessa… Lue lisää »
Huikeaa kirjanpitoa! Ei voi kun nostella hattua miten tarkasti jaksatte pitää kirjaa. Hyvin myös olette pysyneet budjetissa ja siis alittaneetkin sen vielä. Onnittelut!
Tattista! Excelin pyörittäminen on ollut pitkään mun duuni, joten kuluseuranta tapahtuu aika pienellä vaivalla. Katsotaan kuinka paljon tämä Uudessa-Seelannissa ”jumittaminen” nostaa kuluja ja minne suuntaan jatketaan syksyllä. Tsemppiä paratiisiin. 🙂
Moi! Ja heti alkuun pitää sanoa, että olipa kiva löytää blogisi. En tiedä miksi en ole aiemmin jo löytänyt sen pariin. Otin myös instan heti seurantaan, koska on kiva seurata ihmisiä, jotka toteuttavat unelmiaan!
Meidän maailmanympärimatkasta alkaa olemaan jo liian pitkä aika! 😀 (jos koronatilannetta ei huomioida, niin mieli halajaa maailmalle). Olette kyllä pitäneet hurjan systemaattista kirjanpitoa matkanne kuluista. Itse en pystynyt samaan, enkä siis lähtökohtaisesti ollut ajatellutkaan tehdä niin. Me pidettiin kirjaa lähinnä lennoista, hotelleista ja muista isommista kuluista kuten bussimatkoista ja autojenvuokrauksista. Jos haluat, meidän budjettiyhteenvedon löydät täältä https://www.sevenseas.fi/2015/06/lets-talk-about-money-mita-maksaa-matka.html
Kivaa ja turvallista pääsiäistä ja kevättä teille sinne!
Hola! Tervetuloa messiin ja otin myös instan seurantaan 🙂
Mä oon itseasiassa lukenut tuon teidän todella hyvän budjettiyhteenvedon aiemminkin. Se tuottaa mielestäni hyvin lisäarvoa lukijalle. Ehkä mäkin pyöräytän muutaman pie-chartin joskus, kun on aika tehdä kokonaisyhteenvetoa. 🙂 Kuluseurannassa tärkeintä lienee on se, että sitä on helppo tehdä. Jos prosessi on liian raskas, niin se alkaa vaan ärsyttämään ja tuntumaan taakalta.
Eiköhän sitä loppuvuodesta päästä molemmat reissuun, joskin todennäköisesti rajoitettuun malliin. Hyvää pääsiäistä stadiin!